Voorbij assists – op zoek naar het DNA van Oranje

Data volumes nemen in sneltreinvaart toe. In sport en voetbal in het specifiek, zijn het aantal data-gedreven analyses over de laatste jaren aanzienlijk toegenomen. Stadia – en ook spelers – zijn uitgerust met de nieuwste technologie om automatisch data te verzamelen. De meeste statistieken zijn speler of wedstrijd gerelateerd. Maar wat kunnen we zeggen over de team prestatie? Door wedstrijden te analyseren met de innovatieve techniek process mining, wordt de samenwerking binnen een elftal blootgelegd door verder te kijken dan alleen assists. Het heeft grote potentie:

  • Onthul veldpositie en team cooperatie netwerken, vanuit een speler-interactie perspectief
  • Leg de patronen van gecreëerde kansen en doelpunten bloot
  • Verfijn het aanvalsplan tijdens wedstrijden op basis van real-time prestatie informatie
  • Vergelijk binnen en tussen wedstrijden om de effectiviteit van het aanvals- en traininsplan aan het licht te brengen
  • Krijg inzicht in nieuw speler statistieken

In deze case study is process mining toegepast op data van twee wedstrijden van Oranje. Resultaten die tonen hoe spelers samenwerken binnen het elftal worden geanalyseerd om inzichten zoals hierboven genoemd te verkrijgen.

DOWNLOAD CASE STUDY

De case study is beschikbaar in drie talen:

U coacht ook een team in de sportwereld of het bedrijfsleven? Leid uw team dan naar succes met de ongekende inzichten van process mining. Wacht niet langer en ontdek vandaag nog of uw team het juiste DNA heeft.

Neem contact op